1 Ağustos 2015 Cumartesi

HAYAT BİR OKADAR KISA OLSADA



 Yaşam pınarımızın suyu bitmeye yakın hissetmek istemesek de, belleğimizin bir tarafı eski hatalarımızı depolarından çıkarıp tek, tek önümüze sererler.
Ne kadar  dindar ,ne kadar inançlı olalım veya olmayalım,bir af edilme  hissi bizi sarar sarmalar.
Yaratana varma ,bütünleşme duygu yoğunluğu bizi ölüm ve sonrası bilinmezliğe, inananların öteki dünya inanışlarına ritüeller içinde huzurlu götürse de, yok olma hissiyatı, inancın ötesinde insanın kabul edemeyişinin tezahürüdür.

Son bir ay içinde ülkemde yaşanan ölümler bir akıl tutulması,insanlık nasibi almamışların, gençleri birbirine kırdıran siyasi yaklaşımların tezahürüdür.Yakın Cumhuriyet tarihimizin kurucusu Ulu önder M.Kemal ATATÜRK'ü bu manada anlayamamış yobaz,çağ dışı zihniyetinin,rant peşinde koşanları bu dünyanın onlara kalacağını sanıyorlar ise yanılıyorlar.Orta doğu bölgesi,Mezopotamya,Anadolu bir medeniyetler kuşağı,Semavi dinlerin ocağı,tüm ticaret yolların geçişi olsa da insanoğlunun hayvani içgüdülerine  hiçbir zaman dur yiyememiş,Dinlerin çıkış noktasında , insanları çarmıha germek,Kerbelada kılıçtan geçirmek,ötesinde parçalanmış ayni din anlayışlarını birbirine düşman etmenin ötesine geçememiştir. ''Yurtta sulh ,Cihanda sulh '' öğretisini içine sindiremeyenler yakın tarihimiz bu gerçeğini görememenin aczi içinde, toplumumuz içindeki inanç ve etnik gurupları birbirine kırdırırken, ''Misakı Milli'' sınırlarımızı da çöp etmişlerdir.
Dahili Bedhahların,Haricilerden çok olduğu ülkemin Aklı selim,aydınlık yüzlü,gelecek kuşaklarına mutlu,umutlu bir ülke bırakma adına düşünen insanları bu gidişe dur diyelim.Artık sivil toplum örgütlerinin birleşme ,yüksek sesle bağırma günüdür. Kırkbeş gündür çocuk kandırırcasına geçen seçim sonrası süreci ,yetkisini kaybetmiş bir hükümet,  utanmadan evlerden gencecik ölüler çıkarken 1500 koruma görevlisi korumasında dolaşıp büyük Türkiye nidaları atan siyasiler,Gelecek siyasi beklentilerini bu kan üzerine kuranlar,UTANIN bu dünya kimseye kalmaz ,her cuma Dua etseniz de beş vakit değil onbeş vakit Namaz kılsanız da bu günah boynunuzda.Tek adam mantığını diretenler,Hazreti Muhammet bu dünyadan bir fani olarak göçtü. Arkasında  bıraktığı öğretiden ders alamayanlar, Kutsal kitaba sığınıp onu elinize alıp sallasanız da  ondan size kalan bir avuç hüsran olacak siz ,siz belki değil ama  yedi sülaleniz bu felaketten nasibinizi alacaksınız.
Vakit varken ve geç olmadan bu kanın durmasını sağlamak ,bizden olanlar,olmayanlar anlayışından vaz geçmek,şu ana kadar istiflediğiniz rantlarınızın tümünü ülkenin yararına kullanacak  hale getirecek
dürüslüğe erişiniz. Erişiniz ki  belki kalan hayatınız ,gelecek yaşam  için yaptığınız yatırımları gerçekleştirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder