4 Mart 2015 Çarşamba

GİYİNİP ÖRTÜNMEK

 GİYİNİP ÖRTÜNMEK

Yazdıklarımız, yazacaklarımızın habercisi, bizim giysilerimizdir. Giyinmeyi öğrenme duygusu gelişirken toplumsal yanlışlar bizi farklı kıyafetlere sokar.En yakışanı bulduğumuz gün ise olgunluk dönemimizdir. Acizane tavsiyem yakışanı erken yaşta keşfedebilme yeteneğinden ziyade, onu üstüne   yakıştırabilme zerafetini  yakalayabilmektir.

Zorla güzellik olmaz. Bu söz ; Güzele yönelebilmenin tarifsiz zorlamasının, istemsiz kaçışıdır. Kişi kendine has giysisini , doğduğu topraklarda  gelişirken seçer . Bu bazen  ozanın dediği gibi güneşin altında ,Çukurova da Pamuk toplayan Mevsimlik işçinin ısıdan  korunma adına sarıldığı  giysisi,  Bazen  de madende, kömür karası gözlerinin görünesi dışı , sedye beyazı çarşafıdır. Ülkemde tekstil ürünleri   gelişimi bu sanayi ye verilen desteğin 80 yıllarda artan koruma kalkanının gelecek yıllara yansımalarının  ‘’Cin ,peru  ,Şeytan’’  biçimi Çin sanayi devinin artan girdisi ile bozulmuş. İkinci el makineleri Sıfır gibi getiren  uyanık  tekstilcilerimizin Kıyafetleri  İtalyan modası ama, üzerilerine biraz büyük ve bol gelerek bugünün  kesimine  uyamamıştır.Artan kredi bedelleri  üzerinden alınan o günün Motor yatları şişmiş Feretti’ ler,Prenses’ler piyasayı  doldurmuştur.
Günümüzde bu yansıma  Arazilerin sınırsız talanı ile ,onlar üzerine giydirilen ,yada giydirilmek istenen kıyafetlerin  Ellerinde patlayacağı ,bol bol reklamlarla birilerinin söylediği  gibi, faizi ben öderim, gel sen al misali,  satış hızlarının artacağını sanan  aslında yarınlarını yok eden, tabiat düşmanlarına verilen  giysidir . Bu giysi bizden önce doğada giydirilmiş ve bizden üstün yeşilin  ,bize döneceği ,erozyon cevabı olacak  biçimdedir.

İnsan ,düşünen canlı ve diğer tüm yaşayan canlıların içinde ise ‘’,İnanan yalancıdır’’ Kendi giysisini seçerken tercihlerini  egosundan yana  kullanır . Diğer canlılarsa yakışanı düşünmeden , doğasından,bulunduğu ortamın ona yakıştığı  şekliyle genetik güzelliği ile taşır ve yaşar.
İnsan ,İnsan olalı  tüketmiş  ve bu dünyanın  ona sunduğu tüm güzelliklerin  sonsuz  ve onun olduğunu sanmıştır.
Giysimizin Tek olduğu mantığından hareketle bedenimizin  ,ruhun giysisi olduğunu unutmamalı onu geleceğe taşırken  , Çuval muamelesi yapmamalı ,yapmak isteyen örtünme meraklılarına , Çıplak geldik  ,çıplak gideceğiz   deme  cesaretini  göstermeliyiz.
,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder